torstai 17. joulukuuta 2015

Suolapähkinä-suklaafudge

Näin juhlapyhien lähestyessä ajattelin jakaa parhaat reseptit ihaniin joulukarkkeihin, joita voit tehdä lahjoiksi tai jos karkkihammasta kovasti kolottaa niin tuhota koko karkkituotoksen itse.

Tämän reseptin löysin vuosi-pari sitten hesarista ja se on todettu suussasulavaksi sekä itseni että ystävieni puolesta. Nämä ovat jopa vaarallisen hyviä, sillä kumma kyllä nämä häviävät jääkaapista silmänräpäyksessä.

Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii upeasti ja suolapähkinät tuovat lisäksi kivaa rakennetta näihin ihaniin herkkupaloihin. Josko olisin hehkuttanut näitä tarpeeksi, niin tässä resepti! Ready, set, go!


Suolapähkinä-suklaafudge

3,5 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1,5 dl kuohukermaa
180g maitosuklaata
1,5 dl suolapähkinöitä
35 g voita

Öljyä vuoka (esimerkiksi keskikokoinen piirakkavuoka, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpia fudgeja) kevyesti, jotta leivinpaperi pysyy paikallaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.

Hienonna maitosuklaa pieneksi rouheeksi ja kuutioi voi.

Mittaa sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaiseen kattilaan ja keittele keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on liuennut, nosta lämpöä ja anna kiehua samalla teholla noin 10 minuuttia (tai kunnes seoksen lämpötila on 114C). Ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita lämpimään seokseen suklaa, voi ja suolapähkinät. Hämmennä kunnes suklaa ja voi ovat sekoittuneet. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä. Laita kelmu vuoan päälle ja vuoka jääkaappiin yöksi. Herkku säilyy noin viikon (ehkä...;)).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti