sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Granaattiomena-suklaamousse jälkiruoka

Jo vuosia olen tehnyt ystävilleni suklaisia herkkuja marraskuun 10. päivän tienoilla. Vuosittaisia suklaajuhlia on nyt juhlittu jo vuosikymmen ja monenlaisia herkkuja on ollut tarjolla. 

Tänä vuonna tarjosin muunmuassa tätä herkullista jälkiruokaa, joka kyllä vie jokaisen suklaanystävän kielen mennessään. Tummasuklaa yhdistettynä kirpsakkaan granaattiomena melassiin oli lumoava parivaljakko. 


Jälkiruoka koostuu suklaareunuksesta, kakkupohjasta, suklaamoussesta sekä granaattiomena melassista. Koristeeksi tietysti ripolteltiin hieman super kauniita granaattiomenan siemeniä.

Löysin reseptin pinterestistä ja tuolla ohjeella kakkupohjaa tuli todella paljon... Sain pohjan kahdeksaan jälkkäriin ja lisäksi vielä kokonaisen kääretortun... Joten laitoin tähän kakku pohjan ainekset puoliksi, ettei sitä tule niin runsaasti.

Kakkupohja

205 g jauhoja
125 g sokeria

95 g täysmaitoa
85 g rypsiöljyä
45 g munia
8 g leivinjauhetta
185 g valkuaisia
135 g sokeria
0.5 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Voitele vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vielä paperi.

Siivilöi kuivat ainekset, paitsi 135g sokeria isoon kulhoon. Sekoita ne hyvin ja lisää kaikki muut ainekset paitsi 135g sokeria ja valkuaiset. Vispaa sähkövispilällä sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan varoen. Paista pohjaa uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Granaattiomena melassi

4,5 dl granaattiomena mehua
0.6 dl sokeria

Laita ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna porista hiljalleen kunnes neste on vähentynyt puoleen.

Suklaamousse

170 g tummaasuklaata
0.6 dl täysmaitoa
60 g voita
1 keltuainen
2,4 dl kermaa

Rouhi suklaa pieneksi ja sulata se maidon ja voin kanssa vesihauteessa. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele suklaaseoksen joukkoon. Sekoita mousse varovasti tasaiseksi. (Mousse kannattaa tehdä vasta kun on kokoamassa leivoksen)

Kokoaminen

Leikkaa kakkupohjasta ympyrät esimerkiksi juomalasin avulla. Kostuta pohjaa granaattiomenamehulla ja lisää pohjan päälle melassi. Lisää suklaamousse ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä.

Itse tein jälkiruoalle suklaareunukset, temperoimalla suklaan ensin vesihauteessa, sen jälkeen lastan avulla levittäen sen kovan muovin päälle jäähtymään. Teippasin muovin rinkulan muotoisiksi ja laitoin jääkaappiin jähmettymään. Sen jälkeen vasta kokosin jälkkärin niiden sisälle. Mutta tämä on kaunis ja herkullinen jälkiruoka ihan vaikka jälkiruokakulhoista tarjoiltuna!

1 kommentti:

  1. The Best Casino, Racetrack & Hotel in San Francisco
    We have the best gambling 전라남도 출장샵 & hotel in the 전주 출장안마 San Francisco area and you 영주 출장샵 can't get away from it. 서산 출장안마 This resort 수원 출장마사지 has the best odds, offers & much

    VastaaPoista