sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Valkosuklaa-mustikka macaron

Tervetuloa kanelintuoksuiseen ja strösseleiden väriseen leivontablogiini! Olen halunnut aloittaa leivontablogin jo jonkin aikaa, seurailtuani blogimaailman ihanimpia herkkublogeja. Olen blogannut aiemminkin, mutta lähinnä lifestyle-tyylisesti sitä sun tätä sekaisin. Tämän blogin olen kuitenkin päättänyt pyhittää vain ihanien herkkujen jakamiseen.

Luvassa on sekä suolaisia että makeita herkkuja. Välillä vedetään sokeriöverit ja toisinaan koetetaan leipoa vähän terveellisemmin. Uskon, että jokainen voi välillä herkutella, sillä se tekee hyvää sielulle. Ehkä löydät blogistani reseptin seuraaviin illanistujaisiisi tai ystäväsi babyshowereihin.

Aloitan herkkukierroksen suloisilla vaaleanpunaisilla macaroneilla, jotka leivoin isänpäivän kunniaksi. Sisälleen ne saivat super makean valkosuklaa-mustikka kreemin.


Macaroneihin suhtauduin pienellä varauksella, sillä olen tehnyt niitä vain kerran aiemmin ja silloin ne eivät onnistuneet mitenkään erityisen hyvin. Tällä kertaa leipominen meni kyllä nappiin, sillä näistä tuli lähes täydellisiä! Eikä se ollut edes vaikeaa kun seurasi ohjetta tarkasti niin macaronit onnistuivat kuin itsestään.

Macaronien ohjeen löysin Bérengére Abrahamin Kotona tehdyt macaronit-kirjasta, jonka sain siskoltani joskus lahjaksi. Aikeenani oli leipoa näitä jo paljon aiemmin, mutta leivosten hankala maine sai minut viivyttelemään. Onneksi rohkaistuin, sillä nämä ovat niin herttaisen näköisiä ja herkullisen makuisia!


Macaron kuoret

60g munanvalkuaisia (2 munaa)
60g mantelijauhetta
110g tomusokeria
20g hienoa sokeria
elintarvikeväriä

1. Erottele munanvalkuaiset edellisenä päivänä ja laita jääkaapiin odottamaan. Lämmitä seuraavana päivänä uuni 150C:een. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe tehosekoittimessa hienoksi.
2. Siivilöi manteli-tomusokeriseos leivinpaperilla päällystetylle pellille ja laita uuniin 5-7 minuutiksi. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa munanvalkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi.
4. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, lisää hienosokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
5. Lisää elintarvikeväri valkuaisvaahtoon. Kaada väriä tarpeeksi, sillä se vaalenee paistettaessa. Sekoita tasaiseksi vatkaimella.
6. Siivilöi mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon. Sekoita ainekset silikonilastalla.
7. Täytä pursotinpussi seoksella ja pursota sillä noin 30 säännöllistä pientä pyörylää leivinpaperille.
8. Anna macaronien levätä vähintään tunti huoneenlämmössä, jotta niihin muodostuu kuori. Paista 10-12 minuuttia 150C:ssa.
9. Ota macaronit uunista ja nosta leivokset leivinpelliltä lastalla. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.


Valkosuklaa-mustikka täyte

100g mustikoita
150g valkosuklaata
0.5dl kermaa

1. Survo mustikat soseeksi.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää kerma ja sekoita hyvin.
3. Lisää mustikkasose ja sekoita. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
4. Täytä toinen puoli macaronia seoksella ja paina toinen puoli päälle kanneksi.
5. Laita jääkaappiin vetäytymään tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti